Hírek

Rádióinterjú a Városi Alapkezelő Zrt. vezérigazgatójával


Dr. Várady Zoltán, a Városi Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója a Gong Rádió Téma című műsorában számolt be a Kecskemét Fejlődéséért Alappal kapcsolatos aktuális kérdésekről.

A interjút a következő linkre kattintva lehet meghallgatni: Dr. Várady Zoltán interjú.

Tájékozató a Hírös Beszállítói Klaszter közgyűlésén a Kecskemét Fejlődéséért Alapról


2019. szeptember 18-án Farkas László, az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. projektmenedzsere a Hírös Beszállítói Klaszter Közgyűlésén tartott tájékoztatót a klaszter tagjai részére a Kecskemét Fejlődéséért Alap termékeiről. Az Alap által kínált szolgáltatások lehetőséget kínálnak arra, hogy a helyi vállalkozások azok segítségével valósítsák meg beruházásaikat, különös tekintettel az Ipar 4.0-val kapcsolatos technológia fejlesztésekre.

Az Alapnál 10 millió forint és 3 milliárd forint közötti összegű finanszírozásra lehet pályázni.

További információ az Alap termékeiről a www.aipalap.hu , illetve a www.varosialapkezelo.hu oldalon érhető el.

Közösen a kecskeméti startupok fejlődéséért


2019. 06. 25-én Kriskó Dávid, az Input Program kecskeméti koordinátora és Farkas László, az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. projektmenedzsere konstruktív hangvételű megbeszélést folytattak a Kecskemét Fejlődéséért Alapban rejlő lehetőségek kiaknázása érdekében. Egyetértettek abban, hogy az általuk képviselt szervezetek tevékenysége jól kiegészíti egymást, hiszen az Input Program ingyenes képzési, üzleti fejlesztési és mentorálási szolgáltatásokat nyújt startupok, ötletgazdák számára, míg a Kecskemét Fejlődéséért Alap egyik küldetése, hogy tőkével segítse a kecskeméti innovatív vállalkozásokat és induló cégeket. Az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. a 10 és 50 millió forint közötti finanszírozási igényeket gyűjti, amely alkalmas lehet arra, hogy a fiatal kecskeméti vállalkozók kibontakoztathassák tehetségüket, de az Alapnál egészen 3 milliárd forint összegig lehet pályázni.A felek kifejezték azt a szándékukat, hogy egymás tevékenységét erősítve lépjenek fel a kecskeméti startup közösség fejlődése érdekében, és ennek során közös rendezvényt is szerveznek a jövőben.

További információ az Alap termékeiről a www.aipalap.hu oldalon érhető el, míg az Input Programról a  https://inputprogram.com/ oldalon olvashatnak többet.

Üzleti reggelik


A közelmúltban több olyan üzleti reggelin is részt vettek az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. képviselői, amelynek során a Kecskemét Fejlődéséért Alap termékeit népszerűsítették megjelentek számára. Ezek során könyvelők, pályázati tanácsadók, helyi vállalkozók szerezhettek tudomást arról, hogy induló vállalkozásukhoz vagy meglévő vállalkozásuk fejlesztéséhez az Alaphoz fordulhatnak finanszírozásért. Az Alap 10 millió forint és 3 milliárd forint közötti összeget bocsát a terveik megvalósítására, a vállalkozások pedig ennek fejében kisebbségi tulajdonrészt adnak a cégben az Alap részére, amit a futamidő végén visszavásárolhatnak.

A lehetőség sokak fantáziáját megmozgatta, a 10 és 50 millió forint közötti finanszírozási igényeket gyűjtő AIPA Nonprofit Közhasznú Kft.-nél alkalmanként 4-5 ötlettel is jelentkeztek a vállalkozó kedvűek. További információ az Alap termékeiről a www.aipalap.hu oldalon érhető el.